1 Nisan 2010 Perşembe

ÜÇGEN ELMALI KURABİYE



MALZEMELER
1 paket yumuşamış tereyağı (250 gr)
yarım sb sıvı yağ
1 sb yoğurt
aldığı kadar sinangil sade kekun (normal unla yapılırsa bir pakette kabartma tozu ilave edilecek)
içi için; 6 tane elma, 1 sb şeker, 1 sb ceviz yada fındık, tarçın

YAPILIŞI
En başta içimizi hazırlayalım elmalarımızı rendeleyelim yada rondodan geçirip tavaya koyup şekeri ve tarçınıda ilave edip karıştırarak yumuşatalım. Hamuruda ele yapışmayacak şekilde yoğurup limondan biraz küçük parçalar koparıp oklava yada merdaneyle incecik açıp boydan kısa enden uzun şekilde açıp iki parmak kalınlığında kesip elmalı içten koyup üçgen şeklinde sarıp yağlı kağıtlı tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri hafif kızarana kadar 20, 25 dak. kadar pişirip bir tabağa alıp çay süzgeciyle pudra şekeri serpiştirdikten sonra servise hazırdır elmalı kurabiyelerimiz. Tadı enfesti, çayın yanına çok yakışıyor kendileri;)
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder