8 Nisan 2010 Perşembe

Uğur Böceği Pasta


Malzemeler :
1 adet hazır pandispanya
1 kutu Dr. Oetker vanilyalı krema
1,5 su bardağı soğuk süt (kremayı hazırlamak için.)
1 paket tart jöle
Vişne suyu (tart jöleyi hazırlamak için, miktarı paketin üzerinde belirtiliyor.)
1 paket (80gr.) bitter çikolata
Arasına ;
Vişne ve damla çikolata (Ben diğer pastadan kalan profiterol toplarını da koydum.)
Yapılışı :
Bitter çikolata benmari yöntemi ile eritilir ve yağlı kağıt üzerine dökülerek spatula ile üzeri düzeltilir. Donması için bekletilir. Pandispanyanın bir katı süt veya meyve suyu ile ıslatılıp çukur ve oval bir kalıba yerleştilir. (Ben salata kasesi kullandım.) Krema paketin üstündeki tarife göre hazırlanır ve pandispanya katının ortasına doldurulur. Kremanın bir kısmı ayrılır.Vişne taneleri ve damla çikolata serpilir. Diğer pandispanya katı da ıslatılıp kalıbın üzerine iyice yerleştirlir. Buzdolabında bir süre dinlendirilir. Eritilip dondurulan çikolatadan uğur böceği yapmak için gerekli şekiller kesilir. Dinlendirilen pasta servis tabağına ters çevrilir. Ayrılan krema ile üzeri sıvanır. Çikolatadan kesilen parçalar yerleştirilir. Tart jöle paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp pastanın üzerine gezdirilir. Çok az bir krema ile uğur böceği pastasına göz ve ağız yapabilirsiniz. Bir süre buzdolabında dinlendirilip, servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder