7 Nisan 2010 Çarşamba

UN KURABİYESİ

Un Kurabiyesi
Çocukluğumda un kurabiyesini ne kadar çok severdim. Şimdilerde pek aram yok. Hele hazır un kurabiyeleri ile hiç yok. Ancak ev yapımı ve güvendiğim kişilerin elinden çıkmış ise bir iki tane yiyorum.
Fotoğrafını gördüğünüz un kurabiayesi Nüket'e ait bir tarif. Ve son zamanlarda yediğim en güzel kıvamlı un kurabiyelerinden biri belki teki.
Tarifi;
Malzemeler;
*250 gr tereyağı,( Oda ısısında )
*3 çorba kaşığı pudra şekeri,
*1 paket vanilya
*3 su bardağı un
*Süslemek için antep fıstığı ve pudra şekeri.
Hazırlanışı;
1.Yağ,pudra şekeri ve vanilyayı karıştırdıktan sonra unu ekleyerek yoğuralım.
2.Yoğurduğumuz hanuru üstü örtülü olarak 10 dakika bekletim.
3.ceviz kadar parçalar koparıp yuvarlayalım, arzuya göre herbirinin üstüne bir adet antep fıstığı yerleştirelim ve yağlı kağıt serili tepsiye hafif aralıklarla dizelim.
4.180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirdikten sonra fırını kapatalım ve 15 dakika süresince kurabiyeleri fırında tutalım.
5.15 dakikadan sonra fırından çıkardığımız kurabiyelerin soğumasını bekleyelim. Soğuduktan sonra dilerseniz üstlerine pudra şekeri serperek servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder