8 Nisan 2010 Perşembe

YALANCI ŞÖBİYET TATLISI


MALZEMELER:
8 adet milföy hamuru
yarım su bardağı ceviz
100 gr. tereyağ
şerbet:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
iç malzemesi:
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı irmik
üzerine antep fıstığı
YAPILIŞI:Süt ve irmiğimizi muhallebi kıvamında pişiriyoruz.Her milföy hamurumuzu 4 e bölüyor küçük kareler elde ediyoruz.birer çay kaşığı irmik kremasından karenin köşesine koyup üzerine ceviz döküyoruz üçgen şeklinde kapatıyoruz.tüm hamurlara aynı işlemi yapıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.üzerine erittiğimiz tereyağını döküp baklavamızı pişiriyoruz. diğer yerde şerbetimizi hazırlayıp soğumuş baklavanın üzerine döküyoruz antep fıstığı ile süslüyoruz. afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder