6 Nisan 2010 Salı

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

Uzun zamandan beri yalancı tavuk göğsü denemelerimden sonra en lezzetlisini dün akşam yaptım. Tarifi http://www.portakalagaci.com/ dan aldım..gerçekten nefis oldu, portakalağacına çok teşekkürler.ölçüler birebir tutuyor.yanlız şekerini biraz az koydum,çok şekerli tatlıları yiyemiyorum.eşimde bu sefer tam tutturmuşsun dedi..yani anlayacağınız artık bu tarifi uygulayacağım..

Malzemeler;
1 litre süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
150 gr.margarin
vanilya
Yapılışı;
Orta büyüklükte bir tencerede yağ eritilir.un ve nişasta ile 3,4 dakika kavrulur(tatlının püf noktası; önceden unla yağın kavrulması,diğer tariflerde ise margarin en son katılıyor).Yavaş yavaş süt,vanilya,şeker eklenir..orta genişlikte bir tepsiye yada borcama dökülür.(önce borcamın dibi su ile ıslatılır.kestikten sonra servis edilmesi kolay olsun diye)üzerine tarçın,ceviz veya fındık ile süslenir..afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder