8 Nisan 2010 Perşembe

YE # 22 KURABİYE- SUSAMLI, SALÇALI, TUZLU KURABİYE


Çok uzun zamandır etkinliklere katılamıyorum. Ama bu sefer katılmayı becerdim nasıl olduysa. Ev sahibemiz Yemek Şenliği- Hülya'ya kolay gelsin diyor ve teşekkür ediyorum.
SUSAMLI,SALÇALI, TUZLU KURABİYE
Malzemeler;
*125 gr oda sıcaklığında tereyağı,
*1 kahve fincanı yoğurt,
*1 kahve fincanı sıvıyağ,
*1 yumurta,
*1 yemek kaşığı sirke,
*1 çay kaşığı tuz,
*550 gr un,
*2 çorba kaşığı salça,
*2 çorba kaşığı susam,
Hazırlanışı;
1.Salça ve susam hariç tüm malzemeyi güzelce yoğurun.
2.Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün.
3.Parçalardan birine salça, diğerine susam katarak, her iki parçayı da yoğurun.
4.Parçalardan birini tezgahta, merdane dikdörtgen şekilde açın. Diğer parçayı da aynı şekilde açıp üstüne yerleştirin ve rulo şeklinde sarın ve 15 dk buzdolabında beklettikten sonra 1 cm kalınlığında dilimleyin.
5.Dilimleri elinizle tam yuvarlak şekile getirip, önceden ısıtılmış fırında çok kızarmasına müsaade etmeden pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder