7 Nisan 2010 Çarşamba

YE#26 KREMALI PATATES


Patatesten asla vazgeçemem. Kızartması, haşlaması, salatası, fırında yapılanı, böreklerde, poğaçalarda kullanılanı velhasıl her türlüsü benim favorimdir. Kremalı olup fırında yapılanı ise ana yemek öncesi ara sıcak olarak sunulabileceği gibi ben bazen et, tavuk ve hatta balık yemeklerinin yanına eşlikçi olarak da yapıyorum ve çok sevilerek yeniyor.
Malzemeler;
*4 adet orta boy patates,
*50 gr tereyağı,
*2 su bardağı süt
*200 gr krema,
*2 diş sarmısak,
*1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar,
*tuz, karabiber, arzuya göre pulbiber.
Hazırlanışı;
1.Patatesleri soyup, yıkadıktan sonra enine olarak halka halka dilimleyin.
2.Yayvan bir tencerenin tabanını ortadan ayırdığınız sarmısak dilimleri ile iyice ovalayın.
3.Patates dilimlerini tencerenin tabanına yayın. Üstlerine tuz karabiber ekin.
4.Tereyağını minik parçalara bölün, patateslerin üzerine serpin.
5.Süt ve kremayı da patateslerin üzerine dökün.
6.Ocağın altını hafif açarak patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin ama servis yaparken parçalanacak kadar pişirmeyin.
7.pişen patatesleri fırın kabına aktarın, tencerede kalan sosuda üzerine dökün.
8.Rendelenmiş taze kaşarı patateslerin üzerine serpiştirelim. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim. Arzu ederseniz üstüne pulbiber dökerek, isterseniz sade servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder