6 Nisan 2010 Salı

Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası

Yeşil Mercimekli Erişte Çorbası

Bizim evde çok sık yapılan bir çorbadır.Aslında çorba olarak değil daha çok yemek olarak tüketiyoruz.Hem çok doyurucu hemde çok lezzetli oluyor.

Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 çay bardağı erişte
- 1 tatlı kaşığı kuru reyhan(yoksa nane'de konulabilir)
- 1 çorba kaşığı salça
- 2 çorba kaşığı mısırözü yağı

Hazırlanışı:
1- Bir gece önceden ayıklanmış mercimekleri suya koyup bekletin.Ertesi gün ocağa alıp üzerini geçicek kadar su ekleyin ve bir taşım kaynatıp suyunu dökün.(kara bir su akıcak)
2- Tencereye sıvıyağı koyun ve kuru soğanları yarım ay şeklinde doğrayın.Soğanlar kavrulunca içine salçasını(yada domatesini)koyup biraz daha kavurun.
3- Üzerine yeşil mercimekleri ve baharatlarını ilave edin.Üzerine suyunu ekleyin.(yaklaşık 5-6 su bardağı)
4- Su kaynadıktan sonra erişteleri içine ekleyin.Erişteler yumuşadığında çorbanız pişmiş demektir.

Afiyet olsun..

Pelin'ce: Yemeği pişirirken su miktarını kendinize göre ayarlayın,ben çok sulu değil daha katı kıvamda yemesini seviyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder