7 Nisan 2010 Çarşamba

Yoğurt Çorbası

Tarif Emine Beder'den. Bu pratik çorba da İftar Bereketi Etkinliği-3 için Sevil 'e gidiyor.

Malzemeler :
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un (tepeleme)
2 yemek kaşığı tereyağı
4-5 su bardağı et suyu veya su
tuz, kırmızıbiber, kuru nane
1 avuç mantı (Ben ilave ettim)

Yapılışı :
Tencereye yoğurt, yumurta sarısı ve un alınıp çok az su ilavesiyle topaksız kıvama gelinceye kadar karıştırılır. Su ve haşlanmış nohutlar eklenir. Ağır ateşte sürekli karıştırılarak, üzeri göz göz olana kadar pişirilir. (Ben mantı eklediğim için mantılar yumuşayıncaya kadar pişirdim.) Çorbayı ateşten almadan 5 dakika önce tuzu ayarlanır. Bir tavada tereyağı eritilir. Nane ve kırmızıbiber eklenip ateşten alınır. Çorbanın üzerine biberli, naneli tereyağı gezdirilerek servis yapılır.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder