8 Nisan 2010 Perşembe

YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ_4 _PİLAVLAR; AVŞAR PİLAVI_KAYSERİ---SARIZ YÖRESİ

DOSTLARIM duydumki etkinlik varmış konumuz pilavlarmış Kayserinin Sarız ilçesinde çok yapılan severekte yenilen bu pilavı paylaşmak istedim çok güzel bir lezzet denemenizi tavsiye ederim.Etkinliğin ev sahibi capankizimutfakta arkadaşıma kolay gelsin diyorum sevgiler........




MALZEMELER:







2 su bardağı pilavlık bulgur







100 gr. tereyağ







1 bütün tavuk







4,5 su bardağı su ( 2 bardağı haşlanmış tavuğun suyu olacak)







YAPILIŞI:Tavuğu haşlıyoruz iyice didikliyoruz.Bulgurumuzu pişireceğimiz teflon tenceremize alıyoruz üzerine 2,5 su bardağı suyu 2 su bardağıda tavuk suyunu,tuzu ekleyip haşlama usulüyle pilavı pişiriyoruz. Didiklediğimiz tavuk etini pilavın üzerine döküp en üstüne eritip iyice yaktığımız tereyağını gezdirerek döküyoruz.Dilerseniz karabiber pul biberle tadlandırabilirsiniz.Ben tavuk etinden ayırıp kalıba bu şekilde süsleme yaptım siz istediğiniz gibi servis yapabilirsiniz. Afiyetler olsun.....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder