MALZEMELER:
2 su bardağı pilavlık bulgur
100 gr. tereyağ
1 bütün tavuk
4,5 su bardağı su ( 2 bardağı haşlanmış tavuğun suyu olacak)
YAPILIŞI:Tavuğu haşlıyoruz iyice didikliyoruz.Bulgurumuzu pişireceğimiz teflon tenceremize alıyoruz üzerine 2,5 su bardağı suyu 2 su bardağıda tavuk suyunu,tuzu ekleyip haşlama usulüyle pilavı pişiriyoruz. Didiklediğimiz tavuk etini pilavın üzerine döküp en üstüne eritip iyice yaktığımız tereyağını gezdirerek döküyoruz.Dilerseniz karabiber pul biberle tadlandırabilirsiniz.Ben tavuk etinden ayırıp kalıba bu şekilde süsleme yaptım siz istediğiniz gibi servis yapabilirsiniz. Afiyetler olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder