8 Nisan 2010 Perşembe

YUFKA EKMEKLİ BULGUR

















Konyalı komşularımızdan öğrendiğimiz bir yemek. Bulgur pilavını yufka ekmeğinin arasına koyup sarıp öyle yiyoruz. Çok lezzetli oluyor.
Malzemeler
3 adet yufka ekmeği
2 su bardağı bulgur
1 adet soğan
2-3 adet sivri biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
200 gr kavurma
Yapılışı
Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvıyağda kavurun. İnce doğranmış biberleri küp küp doğranmış domatesi katıp kavurun. Salçayı ekleyin. Bulguru yıkayıp katın. Tuzunu ekleyin. 3,5 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin. Pişmesine yakın kavurmayı katıp karıştırın. Bulgur biraz sulu kalmalı. Yufka ekmeklerini tepsiye dizin. Üzerine bulgur pilavını döküp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder