7 Nisan 2010 Çarşamba

YUFKADA PAŞA PİLAVI
















Malzemeler
2 adet yufka
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı kuru üzüm
250 gr kuşbaşı et
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
tuz,karabiber
1 yumurta sarısı
çörekotu
Yapılışı
Pirinci tuzlu sıcak suda 20 dak. bekletin. Sıvıyağ kızdırın yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağın içerisine alıp pirinçler saydamlaşıncaya kadar kavurun. Kuş üzümleri ve tuzunu ekleyip 1,5 su bardağı sıcak suyla pilavı pişirin.Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı sıvıyağla etlerin renkleri dönünceye kadar pişirin. Pişmesine yakın soğanını ekleyip, soğanlarla birlikte kavurun. Pişen eti pilavla karıştırıp karabiberini ekleyin. Yufkayı ikiye bölüp dört parça yufka elde edin. Bir kasenin içine yufkayı yayın. Fazla kenarlarını çıkarıp içine yerleştirin. İçini etli pilavla doldurun. Yufkanın kenarlarını içine kapatın. Kaseyi yağlanmış tepsiye ters çevirin. Diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Kızgın fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder