8 Nisan 2010 Perşembe

Yufkalı Girit Köftesi

Tarif Sofra Dergisi'nden, yanılmıyorsam Temmuz sayısı...

4 adet böreklik yufka (2 adet kullandım.)
1 adet orta boy soğan
300 gr. kıyma
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1/2 demet kıyılmış nane (1 çay kaşığı kuru nane kullandım.)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası

Üzerine sarımsaklı yoğurt

Yapılışı :
Yufkalar temiz bir zemine üst üste serilip önce (+) sonra (x) şeklinde kesilip her bir yufkadan 8 eşit üçgen parça elde edilir. Yemeklik doğranmış soğan ve sıvıyağ bir tencereye alınır ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyma eklenip, suyunu çekinceye kadar kavrulur. Tuz ve karabiberle tatlandırılır, ocak kapatılır. Haşlanmış pirinç ve kıyılmış nane eklenerek harmanlanır. Yufkaların geniş kenarına harç paylaştırılır. Kenarları ortaya katlanıp, sigara böreği gibi sarılır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Kızarmaya yakın biber salçası 3-4 yemek kaşığı suyla inceltilip üzerlerine gezdirilir, 10 dakika daha pişirilir. Üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder