8 Nisan 2010 Perşembe

YUMURTALI FASULYE
















Bu tarifi özellikle karadeniz bölgesinde yaparlar. Annem Trabzonlu olduğu için yumurtalı fasulyeyi çok sever.
Malzemeler
yarım kilo taze fasulye
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 adet soğan
4 adet yumurta
tuz
karabiber
Yapılışı
Fasulyeleri bir parmak kalınlığında doğrayın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Haşlanan fasulyeleri süzün. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Fasulyeleri içerisine katıp biraz daha kavurun. Yumurtaları bir kaba kırıp çırpın. Tuz ve karabiber katın. Çırptığınız yumurtaları fasulyenin üzerine dökün. Bir iki kez karıştırın. Yumurtalar pişinceye kadar ocakta tutun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder