8 Nisan 2010 Perşembe

YUMURTALI KOLAY ÇİĞ KÖFTE

BURSALIYAM EZELDEN... BURSALIYAAM EZEEELDEN... GÖYNÜM GEÇMEZ YEMEKTEN VAAAY... GÖYNÜMÜN GÖZÜ ÇIKSIN... GÖYNÜMÜÜÜN GÖZÜÜÜ ÇIKSIN GEÇEMİYO GÜZEL YEMEKTEN... GEÇEMİYO GÜZEL YEMEKTEN VAAAY.... :)))
BU TARİFİMİDE KENDİME İTHAF ETTİĞİM BİR TÜRKÜYLE AÇIYORUM... HAYIRLI UĞURLU OLSUUUUNNN... :)))
BU NEFİS LEZZETİN TARİF DURAĞI BEYHAN'CIĞIM...
HAFTASONU ONDAN ALDIĞIM BU TARİFLE BİZİ YAKTI KAVURDU SAĞOLSUN... :)))
EVEEET DENEMEYEN KALMASIN BAYANLAR BAYLAR!!!ÇİĞ KÖFTE TARİFİ GELİYOOOR...

MALZEMELER
  • 3 SU BARD ESMER ÇİĞ KÖFTELİK BULGUR
  • 2 ORTA BOY KURU SOĞAN
  • 7-8 DİŞ SARIMSAK
  • 3 ORTA BOY DOMATES

BAHARATLAR

  • 1,5 TATLI KAŞIĞI İSOT (ÇOK ACI YİYEMEYENLER BUNU KOYMASIN)
  • 1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER
  • 2 TATLI KAŞIĞI SUMAK
  • 1 TATLI KAŞIĞINDAN AZ KİMYON
  • 1 TATLI KAŞIĞI TOZ KIRMIZI BİBER
  • 1 TATLI KAŞIĞI PULBİBER
  • TUZ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
  • 3 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
  • 7-8 YEMEK KAŞIĞI NAR EKŞİSİ

YOĞURDUKTAN SONRA

  • YARIM DEMET KIYILMIŞ MAYDONOZ
  • 3 TANE TAZE SOĞAN
  • 2 YUMURTA (ÇIRPILIP TEREYAĞDA PİŞİRİLECEK)

YAPILIŞI

KURU SOĞAN, SARIMSAK, DOMATES RONDODA YADA ROBOTTA İYİCE ÇEKİYORUZ. BU KARIŞIMA BULGURUMUZU KATIP ARA SIRA KARIŞTIRMAK SURETİYLE 2 SAAT BEKLETİYORUZ. 2 SAAT BEKLEDİKTEN SONRA BAHARATLAR KISMINDA YAZDIĞIM BÜTÜN MALZEMELERİ BULGURUMUZA KATIP İYİCE YOĞURUYORUZ. DAHA SONRA MAYDONOZ VE TAZE SOĞANIMIZI KATIP TEKRAR YOĞURUYORUZ. ÇIRPIP YAĞDA PİŞİRDİĞİMİZ YUMURTALARIMIZI İLAVE EDİP YOĞURDUKTAN SONRA ŞEKİL VERİP SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder