2 Nisan 2010 Cuma

ZENCEFİLLİ TARÇINLI KEK



MALZEMELER
3 yumurta
1 sb şeker
1 sb süt
yarım sb sıvı yağ
2 yada 1 tatlı kaşığı zencefil (ne kadar seviyorsanız)
tarçın
yarım limon suyu
3 sb fındık aromalı sinangil kekunu

YAPILIŞI
yumurtalarla şekeri iyice köpürtüp sütü, yağı, zencefili, limon suyunu ve tarçını ilave edip güzelce karıştırıp yavaşca ununuda koyup kıvamınıda ayarlayıp;) yağlanmış kek kalıbına hindistan cevizi serpiştirip kek karışımını döküp üstünede hindistan cevizi serpip önceden ısıtılmış fırnda 160 derecede pişiriyoruz(yaklaşık 50 dak. sürüyor). Çayın yanında harika bir tad, zencefil seviyosanız deneyin derim;)
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder