2 Nisan 2010 Cuma

ZEYNEP'İN DİŞ BUĞDAYI PARTİSİ

Geçen hafta pazar günü kız kardeşimin kızı zeynep'in diş buğdayı partisi ve tay tay poğacasını yaptık. Sizlere yaptığım hazırlıkları paylaşmak istiyorum. Bizim ailede aslından diş buğdayı için bir toplantı yapılmazdı. Bebeğin dişini ilk gören kişi hediye alırdı. Adım atmaya başladığında tay tay poğacası yapılır. Poğaca yapılır bir tanesinin içine para konur ve o kime çıkarsa o bebeğe hediye alırdı. Zeynep'in ilk dişi 2 ay önce çıktı, ben bir çok blogcu arkadaşlarımda diş buğdayı partileri görüyordum, kardeşime zeynep için bizde yapalım mı dedim:) olur dedi, ama araya düğünler ve ramazan, bayram girince kaldı. Zeynep adım atmaya başladı. O zaman ikisi bir arada yapalım. Madem heveslendik ikiside olsun.. Daha önce bir diş buğdayı partisine katılmadığım için neler yapılır bilmiyordum. Başladığım araştırmaya elimden geldiğince yapmaya çalıştım..
İlk önce arkadaşlarımıza ve akrabalarımıza davetiyemizi gönderdik.
ve zeynep partine gelen abilerini ve ablarını çeşitli oyuncaklarla sevindirdi. Teyzesi olarak bende kına keselerine renkli drajeler koyarak kurdele ile bağladığım çikolata keseleri hazırladım.

Ayrıca çocuklar için hazırlanmış olan yapraklarında diş fırçaları asılı olan çok şirin bir ağacımız vardı. Kendileri için hazırlanmış olan rengarenk diş fırçaları toplarken çocukların sevinci görülmeye değerdi:)

Bu güzel günü her daim hatırlatması için misafirlerimize kendi ellerimle hazırladığım, içinde zeynep hanımın çok tatlı bir fotoğrafı olan rengarenk buzdolabı süslerini pembe kalpli kutulara koyarak kurdele ile bağladım. Şansımız sürekli bol olsun diye uğur böcekleri yapıştırdım.

parti havası vermek için odayı balonlar ve çeşitli süsler ile süsledik.

Haşladığım buğdayı kaselere koyup üzerlerini çeşitli kuruyemiş ve nar ile süsleyip, bir tanesinin içine altın koydum. Büyük dayım kızı yaseminin aldığı kasenin içinde altın çıktı ve diş buğdayı şanslısı belirledik:) Daha sonra tay tay poğacası için yaptığımız, bir tanesinin içinde para koyduğumuz poğaca da küçük dayımın eşi aysel yengeme çıktı. Tay tay poğacası şanslısıda böylece belirlemiş olduk:)

Bu arada şeker hamuruyla ilk deneyimin olan, diş şeklinde, ayak şeklinde ve elbise şeklinde kurabiler ve ilk şeker hamuru ile pastamı yaptım:) Misafirlerimiz tarafından hem görüntü olarak hem de tad olarak çok beğenildi.

menümüzde neler mi vardı:

tarifleri en kısa zamanda yazacağım...


meslek seçiminde zeynep ilk önce kalemi, sonra tarağı aldı. Tamam okuyacağım ama ben kızım süsüme de bakarım dedi:)
Zeynep'e sağlıklı ve inci gibi parlayan dişler ile gülücükler dağıtan bir ömür diliyorum ve tüm gelen misafirlerimize burdan bir kez daha çok teşekkür ediyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder