5 Nisan 2010 Pazartesi

Zeytinyağlı Bezelye

Zeytinyağlı Bezelye

Malzemeler

- Yarım kilo bezelye
- 1 tane büyük boy kuru soğan
- 1 tane büyük boy havuç
- 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- 2 tane kesme şeker
- Dereotu

Hazırlanışı:
1- Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve sıvı yağda kavurun.
2- Daha sonra doğranmış havuçları soğanlara ekleyip biraz daha pişirin
3- Bezelyeleri ekleyin,üzerine kesme şeker ve tuzunu ilave edin.
4- Üzerine yeteri kadar su ekleyip bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
5- İnce doğranmış dereotunu soğuyan zeytinyağlı bezelyelerin üzerine serpip servisini yapın.

Afiyet Olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder