Malzemeler
- yarım kilo pırasa
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı pirinç(tepeleme)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 tane kesme şeker
- tuz
Hazırlanışı:
1- Pırasanın kalın kabukları varsa bir iki katını kesip çıkartın.Pırasaları ve havucu yıkayıp 3cm kalınlığında verev şeklinde kesin.
2- Tencereye zeytinyağını ekleyip üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanı koyup kavurun.İçine havuçları ilave edip bir kaç dakika soğanlarla birlikte pişirin.
3- Üzerine pırasaları,tuzu,şekeri ve pirinci koyun.Üzerini geçicek kadar sıcak su ekleyin.
4- Pırasalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirin.
5- Servis tabağına alıp soğutun,limon dilimleri ile servisini yapın.
Afiyet Olsun..
- yarım kilo pırasa
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı pirinç(tepeleme)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 tane kesme şeker
- tuz
Hazırlanışı:
1- Pırasanın kalın kabukları varsa bir iki katını kesip çıkartın.Pırasaları ve havucu yıkayıp 3cm kalınlığında verev şeklinde kesin.
2- Tencereye zeytinyağını ekleyip üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanı koyup kavurun.İçine havuçları ilave edip bir kaç dakika soğanlarla birlikte pişirin.
3- Üzerine pırasaları,tuzu,şekeri ve pirinci koyun.Üzerini geçicek kadar sıcak su ekleyin.
4- Pırasalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirin.
5- Servis tabağına alıp soğutun,limon dilimleri ile servisini yapın.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder