6 Nisan 2010 Salı

Zeytinyağlı Pırasa

Zeytinyağlı Pırasa

Malzemeler
- yarım kilo pırasa
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı pirinç(tepeleme)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 tane kesme şeker
- tuz

Hazırlanışı:
1- Pırasanın kalın kabukları varsa bir iki katını kesip çıkartın.Pırasaları ve havucu yıkayıp 3cm kalınlığında verev şeklinde kesin.
2- Tencereye zeytinyağını ekleyip üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanı koyup kavurun.İçine havuçları ilave edip bir kaç dakika soğanlarla birlikte pişirin.
3- Üzerine pırasaları,tuzu,şekeri ve pirinci koyun.Üzerini geçicek kadar sıcak su ekleyin.
4- Pırasalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirin.
5- Servis tabağına alıp soğutun,limon dilimleri ile servisini yapın.

Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder