6 Nisan 2010 Salı

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Malzemeler;(4 kişilik)
2 su bardağı barbunya
3 domates
2 kuru soğan
2 yeşil biber
1 bağ maydonoz
1/2 su bardağı zeytinyağı yada sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz,1 adet kesme şeker,yarım limonun suyu
Yapılışı;
Barbunya taze değil ise 1 gece öncesinden ıslatılır..Ertesi gün ıslatılan barbunya kara suyu çıkana kadar haşlanır..Ezilmemesine dikkat edilmelidir..Eğer barbunya taze ise ıslatmaya gerek kalmadan 10 dakika haşlanması yeterlidir...
Tencereye önce zeytinyağı konur,soğanlar ince ince kıyılır yağda kavrulur,domateslerin kabukları soyulur,ister rendelenir,ister ufak ufak doğranır soğanlar ile biraz kavrulur,yeşil biberler ince ince kıyılır,yarım limonun suyu ve 1 adet kesme şeker,1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir.Haşlanmış,süzülmüş barbunyada eklenir,1 bardak kaynamış su konup,pişmeye bırakılır,ocaktan indirmeye yakın ince kıyılmış maydonoz katılır,soğuk servis edilir..Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder