6 Nisan 2010 Salı

Zingil

Zingil

Bugün anneannemden kaptım tarifi :) Zingil aslında bir Diyarbakır tatlısı,ama yöre yöre isimler değişiklik gösterebiliyor.Hem çok kolay hemde şerbetli tatlı istenildiğinde kolayca yapılabilir.

Bir kere normal lokma gibi düzgün olması gerekemiyor,ağzı burnu bir tarafa rahatlıkla kayabilen bir tatlı,o yüzden yaparken hiç korkmayın:)

Denemek isteyenler için;

Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı su
- 2 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için:
- yarım kilo toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- bir damla limon

Hazırlanışı:
1- Yumurta,un,su,zeytinyağı,yoğurt ve karbonatı derin bir kabın içine koyup iyice karıştırın.
2- Koyu kıvamlı bir hamur oluyor.Yayvan bakır bir tencereye biraz sıvıyağ koyun.Tatlı kaşığı ile hamurdan parçalar kopartıp kızan yağın içine atın.
3- Arkalı önlü kızartıp bir kenara alın.Diğer taraftan şerbetini koyup kaynatın.Şerbet kaynadıktan sonra bir damla limon sıkıp ocağın altını kapatın.
4- Şerbetin ilk sıcaklığı çıkıp hafif ılınınca içine kızarttığınız hamurları atıp beş dakika bekletin.Kevgirle servis tabağına alın.
5- Kalan şerbeti üzerine gezdirip ikram edin.

Afiyet Olsun...

Not: Hamur soğuksa şerbet sıcak,şerbet sıcaksa hamur soğuk olucak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder