8 Nisan 2010 Perşembe

37. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ İÇLİ KÖFTE

SEVGİLİ ARKADAŞIM Sevincce 37. P.D.Ç.S.ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİ BU TARİFİ ONA GÖNDERİYORUM KOLAY GELSİN DİYORUM.......

Malzemelerİçi İçin:
yarım Kg Yağlı Kıyma
5 Adet Soğan (ince doğranmış)
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay kaşığı Pulbiber
100 gr Ceviziçi
1 Paket Margarin
Yeterince Tuz

Dışı İçin:
½ Kg İki Kere Çekilmiş Yağsız Kıyma
250 gr İnce Bulgur
Biraz Tuz
Tatlı Kaşığı Salça

Sos İçin:
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Tatlı Kaşığı Salça
1.5 Su Bardağı Su
Tuz

YAPILIŞI:
Önce içli köftenin içini hazırlayalım. Bir tencerede yağ tuz soğan ve kıymayı kavuralım. Soğanlar sararınca biberleri ve ceviz içini ilave edelim. Bir müddet hepsini kavuralım. Daha sonra ocaktan indirip soğumaya bırakalım. Şimdi dış malzemeyi hazırlayalım. Tüm malzemeyi karıştıralım. Karışımı macun kıvamına gelinceye kadar yoğuralım.(Yoğururken elinizi suyla sürekli ıslatın)Dış eti ceviz büyüklüğünde parçalara ayıralım. dış eti elinizle içi oyuk yuvarlak haline getirelim.Donmaya bıraktığımız iç malzemeden fındık büyüklüğünde parçalar alıp içine koyalım ve yuvarlayıp kapatalım. Tencerede yağı eritelim. Salça ve su ilave edelim sosumuz hazır Ayrı bir tencereya suyu koyalım kaynayınca tuz ekleyip,1 tatlı kaşığı limon tuzu atalım köfteleri 5-10 dakika haşlayalım.üzerine sos ilave edip servis yapalım afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder