8 Nisan 2010 Perşembe

AÇMA
















Malzemeler
2 su bardağı süt
2 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
yarım su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
100 gr yumuşamış margarin
alabildiği kadar un
Yapılışı
Ilık sütle mayayı eritin. Margarin haricindeki bütün malzemeleri içerisine katıp kulak memesinden daha yumuşak bir hamur hazırlayın. Sıcak bir ortamda 1 saat dinlendirin. Cevizden daha büyük parçalara ayırın. Elinizle hafifçe açın. İçerisine yumuşak margarin sürüp şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp yarım saat daha dinlendirin. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder