6 Nisan 2010 Salı

AÇMA BÖREK-PDÇSE-38

Bu böreği etkinliği üstlenen ARZUM arkadaşıma gönderiyorum..Kolay gelsin arkadaşım ,sevgiler....
MALZEME:
1çay.bar.yoğurt
1 çay.bar.sıvıyağ
1 çay.bar.su
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 limon suyu
tuz
alabildiği kadar un
ARASINA VE ÜZERİNE:
tereyağ ve sıvıyağ karışımı
İÇ MALZEMESİ:
ıspanaklı,kıymalı,patatesli(tercihe göre)
YAPILIŞI:
Malzemeler karıştırılıp un eklenir yumuşak bir hamur yapılır,hamur bezelere ayrılır (tahmini 12 beze),10 dak.dinlendirilir.Bezeler unlanıp,oklava ile açılır,tepsi yağlanır,yufkalar serilir aralarına fırça ile yağ sürülür,ortasına veya iki bölümüne iç malzemesi koyulur(ben yarısını pazılı yarısını kıymalı yaptım)yufkalar bitince börek dilimlenir ve üzerine yağ sürülüp ılık fırına verilir,kızarana dek pişirilir.... Kıtır kıtır bir börek.....Sıcak yenmesi önerilir:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder