5 Nisan 2010 Pazartesi

ANKARA TAVASI


MALZEMELER:
1 kg kuzu eti
2 soğan
100gr tereyağ
3 sivri biber
3 domates
2 su bardağı pirinç
50 gr dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı salça
tuz,karabiber,kimyon,köri,tarçın
Etleri, suyunu çektikçe azar azar sıcak su ilavesiyle iyice pişirin. Soğanları küp küp doğrayıp teryağda hafif kavurun.Etleri ilave edin. Sivri biberi ,fıstıkları ve domatesleri,salçayı ekleyin,bir iki kez daha çevirin. Üstünü geçecek kadar su koyup, yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinci ilave edip, etleri 10 dakika kavurun . Kevgirle fırın tepsisine alın. Kavrulan pirince,2 bardak su, tuz, karabiber ve tarçın ilave edin. Karıştırın. Etle beraber harmanlayın.Bir fırın kabına alın. Aliminyum folyo ile kapatıp, fırına verin. 15 dk kadar pişirip servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder