8 Nisan 2010 Perşembe

ANNE KURABİYESİ


Bu kurabiyeyi kayınvalidem eskiden çok yaparmış. Eşim ve kardeşlerinin çok sevdiği bu kurabiyeyi bende ilk evlendiğim zamanlar tarif defterime yazmıştım. O gün bu gündür ara ara yapıp, eşimin çocuklar gibi sevine sevine yemesini izlerim.Anne kurabiyeleri belki her zaman yaptıklarımızdan çok farklı değildirler ama çocukluğumuzdan geldikleri için lezzetleri unutulmazdır:)
Malzemeler;
*125 gram tereyağı veya margarin,( oda sıcaklığında )
*1/2 su bardağı sıvıyağ,
*1/2 su bardağı yoğurt,
*2 yumurta ( bir yumurtanın sarısı üstüne sürmek için)
*1 su bardağı toz şeker,
*1 çay kaşığı karbonat,
*1 paket vanilya,
*1 adet limonun rendelenmiş kabuğu,
*Aldığı kadar un,
*Üstüne serpmek için susam.
Hazırlanışı;
1.Tüm malzemeyi sırasıyla karıştırın ve ele yapışmayacak bir kıvama gelinceye kadar un ilave edin ve yoğurun.
2. Yoğurduğunuz hamurun üstünü nemli bir bezle örterek yarım saat dinlendirin.
3. Dinlenen hamurdan bezeler kopararak unlanmış zeminde merdane ile 1 cm kalınlığında açın ve çay bardağı ile yuvarlaklar kesip, fırın tepsisine yerleştirin.
4.hamurların üstüne yumurta sarısı sürdükten sonra susam dökerek, önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.
Elde edeceğiniz Yumuşak tarzda oldukça bereketli sayıdaki kurabiyeyi ağzı kapalı bir cam kavanozda 1 haftaya kadar tazeliğini korur şekilde muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder