2 Nisan 2010 Cuma

Antepfıstıklı Islak Kurabiye

malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz antep fıstığı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4,5 su bardağı un
  • ıslatmak için:
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • üzeri için:
  • toz antep fıstığı

yapılışı: Önce ıslatmak için gereken şeker ve suyu ocakta şeker erinceye kadar kaynatmadan sadece ısıtın. Hamur için, şeker ve yumurtayı derin bir kasede karıştırın. Sıvıyağ, toz antepfıstığı, kabartma tozu ve unu ekleyin, kulak memesi kıvamında yoğurarak bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın, yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında üzerleri kızarmadan 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri sıcakken şerbete batırıp, çıkartın. Servis tabağına dizip üzerleri antep fıstığı serpin.

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder