2 Nisan 2010 Cuma

Çikolatalı Cupcake

SEVGİNİZİ ANLATMANIN EN TATLI HALİ:)

malzemeler:
  • 220 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1 kutu (200 ml) sıvı krema
  • 4 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çimdik tuz

yapılışı: Oda sıcaklığında yumuşayan tereyağı ve toz şeker mikser ile yaklaşık 2 dakika çırpın. Yumurtalar tek tek eklenir. Her yumurtadan sonra mikser çalıştırılıp karışımla bütünleştirilir, sonra diğeri ilave edin. Sıvı krema eklenir, 1-2 dakika daha çırpma işlemine devam edin. Birlikte elenmiş un, tuz, kakao, karbonat ve kabartma tozundan oluşan kuru karışım ilave edilir, sadece bütünleşinceye kadar çok az bir süre mikser ile karıştırın. Kalıpların 2/3’ünü dolduracak şekilde pay edilir. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika pişirin. Piştikten sonra tel ızgara üzerinde soğutun.

ganaj için:

  • 1 kutu sıvı krema
  • 200 gram bitter çikolata
  • 50 gram tereyağı

yapılışı: Krema derin bir tencereye konup kaynama noktasına geldikten sonra altı kapatılarak küçük parçalara bölünen çikolatayı ve tereyağı ilave edin. Mikser ile yaklaşık 4-5 dakika çırpın. Soğuması için buzdolabına koyun ve en az 2 saat bekletin.

hazırlanışı: Hazırlanan ganajı krema sıkma torbasına doldurun ve keklerin üst orta kısmından sokulup çatlatmayacak ölçüde her birine krema sıkın. Kalan ganajı üst yüzeyine sürün. Donması için 2-3 saat buzdolabında bekletin. Şeker hamuru ile dileğiniz dibi süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder