6 Nisan 2010 Salı

Apfel KrümelKuchen mit Wallnus/Cevizli,Elmalı Krümel Kek

Fotoğraflar kötü çıksada, lezzeti yerindeymiş..Ben değil, tadanlar öyle söylediler..
DSC04117
Malzemeler
3 yumurta
1/2 su bardağı esmer şeker
175 gr oda sıcaklığında tereyağ
minicik tuz
1 su bardağı yoğurt
1 adet vanilya çubuğu veya 1 paket vanilya
2 yemek kaşığı mısır şurubu
minicik tarçın
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1/2 su bardağı ceviz kırığı
2 adet ince dilimlenmiş elma
2 yemek kaşığı esmer şeker
tepesi için pudra şekeri
DSC04116
Hazırlanışı
Yumurta akları minicik tuzla çırpılıp kaldırılır.
Yumurta sarıları,şeker, krema olana kadar çırpılır.
Vanilya,mısır şurubu,tereyağ eklenip çırpılır.
Yoğurt eklenip çırpılır.
Un ve kabartma tozu eklenip çırpılır.
Karışımdan 4-5 yemek kaşığı alınıp,aklara eklenip kaşıkla karıştırılır.
Ekmek kalıbı (uzun)yağlanıp, karışım içersine dökülür.
Elmalara tarçın eklenip, cevizle karıştırılıp, hamurun üzerine yayılır.
3-4 yemek kaşığı ayrılmış karışıma, şeker ve 1 yemek kaşığı un eklenip yoğrulur.
Hamurdan iri parçalar kopartılıp, elmaların üzerine gelişi güzel serpiştirilir.
175 c de ısınmış fırında yaklaşık 45 dk pişirilir.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirilip, servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder