7 Nisan 2010 Çarşamba

ARAP TATLISI




Malzemeler.

3 yumurta
Bir cay bardagi seker
Bir bucuk su bardagi irmik
Bir bucuk su bardagi ceviz
Bir bucuk su bardagi hindistan cevizi
50 gr eritilmis tereyag
1.5 paket kabartmatozu


SERBET.

Iki su bardagi seker
Iki su bardagi su
HAZIRLANISI
Yumurta ve seker bir kabin icinde iyice karistirilir.
Eritilmis sogutulmus yag ve diger malzemeler sira ile ilave edilir.Karisim kekten koyu kivamda olmali gerekirse irmik yada hindistancevizi eklenir.
Hafif yaglanmis kaliba bastirarak yerlestirilir 170c firinda pisirilir
Serbet icin su ve seker kaynatilir sogutulur.
Pismis olan tatlimiza soguk serbet dokulur.
Bir bardak sut ile hazirlanan kremsanti ile tatlinin uzeri kaplanir
Tarif beyazevim.com dan alindi afiyet olsunn


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder