6 Nisan 2010 Salı

ARMUT REÇELİ











ARMUT REÇELİ
1 Kg deveci armut
1 kg şeker
2 sb su.
1/2 limon suyu
4-5 adet karanfil tanesi
- Su ve şeker çelik tencere içinde karışrırılarak eritilir ve kaynatılarak hafif yoğunlaşmaya bırakılır. (şekerlenmemesine çok !! dikkat edilmeli )
- Armutlar soyulup, küp küp kesilir.
-Kıvama gelen şerbete atılıp, karanfillerl beraber, 20 dakika ağır ateşte kaynatılır, 20. dk sonra limonu sıkılıP, 5 dk kadar daha kaynatılır.
- İlk sıcağı çıkıncada kavanozlara doldurulur.
Armut reçeli mutlaka deveci armutlarıyla yapılmalı diye düşünmüşümdür hep.
Çok olgun, çok sulu, ve aromosı en yoğun çeşit çünkü.
Yaz armutları daha sert ve az tatlı olabiliyor. Küçük armutlar ise biraz daha çabuk dağılmalara sebep oluyor pişim anında.
Ben size önce yarım kilo yapmanızı öenerebilirim. Bir bakın damak tadınıza uyacakmı.
Zaten bana göre çok bir esprisi yok armutun. Çünkü :
Bir şeftali- portakal- çilek vs .. gibi aroması olmadığından lezzet yoğunluğu YOKTUR !!!!
Bunlar naçizane benim deneyimlerim sonucu öğrenebildiklerim.. Önerileriniz varsa bekliyorum.
HEPİNİZE AFİYETLER OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder