5 Nisan 2010 Pazartesi

ARNAVUT BÖREĞİ P.D.Ç.S.E.40

Bu tarif beni etkinliğe davet eden missgibi arkadaşıma gidiyor...Davetine teşekkür ediyorum ve kolay gelsin diyorum....Böreğin yapmasını arkadaşım Macide'den öğrendim,tel tel ,kıtır kıtırrrr el açması bir börek,hele kenarları inanılmaz güzel:)eee hadi arkadaşlar mutfağa.....


MALZEME:
4-4,5 su.bar.un
su
tuz
İÇ MALZEMESİ:
1/2 kg.pırasa
2 yem.kaş kaymak(hazır kaymak değil)
2 ye.kaş.yoğurt
1 adet yumurta
ARASINA SÜRMEK İÇİN:
sıvıyağ
YAPILIŞI:
Pırasalar ince ince kıyılır,çok az sıvıyağ ve yarım çay.bar su ile pişirilir.Soğuyunca içine,kaymak,yoğurt,yumurta,tuz koyup karıştırılır...
Unun ortası açılır tuz koyulur yavaş yavaş su verilerek ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yapılır,hamur 10 dak dinlendirilir..Dinlenen hamur 13 bezeye bölünür(7 tanesi altına,6 tanesi üzerine),merdane veya oklava ile kahvaltı tabağı bütyüklüğünde açılır,üzerine sıvıyağ sürülür..7 bezeye aynı işlem yapılır,her hamuru üste koydukça elinizle kenarlarındançekiştirerek büyütün....7 beze olunca en üste yağ sürmeyin ve masadayken kenarlarından çekiştirin ve sonra elinize alarak büyütün oklava kullanılmıyor(burayı resimleyemedim çünkü dört adet eli olmadığından:)margarin ile yağlanmış borcama hamuru yerleştirin kenarları tart hamuru gibi kenarlarda kalsın...İç malzesi koyulur..Diğer 6 bezede açılır ve kalıba koyulur,kenarları kıvrılır,üzerine sıvıyağ sürülüp,önceden ısıtılmış fırına verilir....Ben dilimlemeden resimledim üçgen parçalara kesilip servis yapılır...
Umarım anlatabilmişimdir,yapmak anlatmaktan çok kolay inanın:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder