6 Nisan 2010 Salı

AŞURE



AŞURE

1/2 aşurelik buğday
1 sb kuru fasulye
1 sb nohut
350 gr kuru üzüm
1 kahve fincanı kuş üzümü
250 gr incir
300 gr kuru kayısı
1 çb prinç
portakal kabuğu rendesi
1300 gr şeker
1/2 çk tuz

YAPILIŞI

Çok çok iyi yıkanan buğdaylar geceden 15 dk. kaynatılıp ağzı kapalı bekletilir.
Nohut, fasulye suda bekletilip , haşlanır.
Kayısı-incir ve üzümler ise geceden suda bırakılır.

Ertesi gün buğday tenceresinin içindeki suyu süzüp ,yeniden su koyup ocağa konur ve kaynamaya bırakılır,
Tamamen pişen buğdaylara bakliyatlar eklenir,(su azaldıkça sıcak su ekleyin)
Pirinçler ve tuzda konup,
ardından suda şişen kayısı ve üzümler eklenip, portakal kabukları ilave edilir.
En son şekeri koyup kıvama getirilir.
Soğuyuncada kaselere servisi yapılır.
İnciri ben tabakların içine, tek tek ekliyorum.
Annem ise tabağın altına koyar, sonra üzerine aşure ilave eder.
Üzerine ise daima, fındık, fıstık,nar,dut kurusu,portakal reçeli,kayısı ve tarçın kullanırım.

Bir Muharrem ayını daha geride bırakmaktayız.Geçen hafta valide sultan, yardımcımız ve ben
hep beraber aşuremizi yapıp ,ALLAH KABUL EDERSE ,DUALAYIP yerlerine ulaştırdık.
Geleneksel olan bu mübarek tatlıyı sanırım hepimiz çok seviyoruz.
Yapan tüm arkadaşlarımızın ellerine sağlık,afiyet olsun, allah kabul etsin.



BU ARADA SEVGİLİ FİLİZ BENİ MİMLEMİŞ...
YAKINIMIZDAKİ İLK KİTABIN 161. SAYFASINI AÇIP, 5. CÜMLEYİ SAYFAMIZA YAZACAĞIZ..
HADİ BAKALIM.. ŞU AN TAM ÖNÜMDEKİ SEHPADA 5 KİTAP VAR. EN ÜSTTEKİNE UZANDIM. DR. M.ENDER SARAÇ'IN RUHSAL GELİŞİM VE KADER ADLI KİTABI.

'' ŞİVA HİNDUİZMİN EN KARMAŞIK TANRILARINDAN BİRİDİR.HEM YIKICI ,HEMDE YAPICI BİR TANRIDIR ''...........................


HEPİMİZDEN SİZLERE SEVGİLER, İYİ HAFTALAR ,KOLAYLIKLAR DİLERİM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder