6 Nisan 2010 Salı

Ayşecik Bisküvisi







Tatlı kızım Ayşesu hamurunu elleriyle yoğurduğundan, süslemesini yaptığından, adını verdi bu bisküvilere. (Buraya eklenecek fotoğrafı da yine kendisi tarafından seçilmiştir.) Ben başka bir şey söylememeliyim artık.


Malzemeler şöyle:


  • 3 su bardağı un
  • 1 paket oda ısısında margarin
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurtanın akı
  • Yarım paket vanilya
  • Süslemek için çikolata

Un, margarin, pudra şekeri , yumurta akı ve vanilya birlikte yoğurulur. Hazırlanan hamur nemli bir beze sarılarak 15 dakika dinlendirilir. Daha sonra hamur merdaneyle açılarak istenilen şekilde kalıplarla kesilip, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında onbeş dakika kadar pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra üzerleri erimiş çikolata ile süslenir, afiyetle yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder