6 Nisan 2010 Salı

KATMER POĞAÇA


Malzemeler;
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
1 yemek kaşığı kurumaya
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kullandım)
75 gr tereyağ yada margarin
Yapılışı;
Maya çok az ılık suyla eritilir. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yapılır. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırılır. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağ ince bir tabaka halinde sürülür(ben margarin kullandım). Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlem tekrarlanır. En üsttekine yağ sürülmez. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş açılır. Sigara böreği sarar gibi kesip,rulo yapılır(istenirse iç konulabilir,ama ben sade yaptım,açma tadında olması için). Tepsiye dizilen rulolara yumurta sarısı sürülür ve mayalanmaya bırakılır.Mayalanan hamurlar fırına verilir ve üzeri kızarana dek pişirilir..Afiyet olsun..
Katmer poğaça gerçekten çok lezzetli vede basit bir yapımı var..Tarifi sevgili arkadaşım ümmühan 'ının blogunda gördüm ve görüntüsüne bayıldım..Ümmühan'da mutfakgüncesi'nden almış.Görüntüsü kadar lezzetide çok nefis oluyor.Denemenizi tavsiye ederim..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder