6 Nisan 2010 Salı
AYVA REÇELİ
AYVA REÇELİ
725 gr ayva
575 gr şeker
3 sb su
6 adet karanfil
!/ 2 limon suyu
-ayıklanan ayvalar dilimlenir, çekirdekleri ayrılır,
-çekirdekleri ile beraber önceden haşlanır ( ben fissler düdüklümde, 3 sb su ile 1 dk haşladım )
-içine şekeri ekleyip ,eritip, yavaşça karıştırıp ,karanfilleri ekledim.
-25-30 dakika içinde kıvama gelince, yarım limon suyu ekleyip 3 dakika kaynattım.
** genellikle kilolarca reçel yapmıyorum. sadece mevsimindeki meyveleri 2-3 adet olarak hazırlıyor, bitincede bir başka meyveyi sıraya alıyorum.
bu yüzden reçel tariflerim az sayıdan oluşmaktadır. az şeker kullanıyorum ,çünkü miktarı az olunca çabuk bitiyor.(yoksa dayanmaz küflenir)
saklanacak reçeller ise,daha fazla şekerle yapılıp, biraz daha uzun kaynatılmalılar.
afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder