- 4 ad ayva
- 1,5 su bard toz şeker
- 2 su bard su
- 4 karanfil
YAPILIŞI
Ayvalar soyulur, ikiye bölünüp orta kısımları oyulur. Bir tencereye yerleştirilir. Üzerine şeker gezdirilir. Su ve karanfil ilave edilir. Ayvaların orta kısımlarından çıkan çekirdekleri ayıklanıp renk vermesi için tencereye ilave edilir. Ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca arzuya göre dondurma, krem şanti veya kaymakla servis edilir. Afiyet olsun...
Not: Ben servis ederken dondurma kullandım. Oğluşumunda dondurmaya saldıracağını bildiğim için ayvalar sıcakken dondurma koydum ki oğlumda yiyebilsin. Oyüzden fotoğrafta erimeye yüz tutmuş bir dondurma görüyorsunuz:) Ama inanın bu hali çok daha lezzetli oldu:) Dondurmanın lezzeti ayvalara iyice işledi:) Yani işlemişti:(( ühüüü...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder