8 Nisan 2010 Perşembe

Ayvali Turta - Yemek Tarifi

Ayvali Turta - Yemek Tarifi
Mutfak: Baska Süre: 40-60dk
MALZEMELER
3 adet yumurta
6 yemek kasigi toz seker
7 yemek kasigi tepeleme un 125 gr margarin Yarim limon suyu Yarim limon kabugu rendesi

1 paket kabartma tozu
2 adet ayva
YAPILIŞ TARİFİ

Yumurtalar ile toz sekeri köpürünceye kadar çirpin. Margarini eritip sogutun. Unu eleyin. Limon suyu, limon kabugu rendesi ve margarini ilave edin. Un ve kabartma tozunu katip karistirin.
Yaglanmis, unlanmis turta kalibina dökün. Ayvalari soyup ince dilimleyin. Turtanin üzerine dizin. Bali üzerine gezdirin. 180 derecede isitilmis firinda 30-35 dakika pisirin. Süsleyip servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder