7 Nisan 2010 Çarşamba

Baharatli Piliç - Yemek Tarifi

Baharatli Piliç - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20-40dk
MALZEMELER
6 adet tavuk gögsü
Harci Için:
2 yemek kasigi zeytinyagi 1 dis bütün sarimsak
1 tatli kasigi zencefil
2 yemek kasigi limon suyu 1 tatli kasigi kimyon 1 tatli kasigi zerdaçal 1 tatli kasigi kisnis 1 tatli kasigi köri
1 tatli kasigi kirmizi pul biber 1/2 su bardagi yogurt
2 yemek kasigi domates salçasi 2 yemek kasigi bal
Tuz, karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Tavuk gögüslerini ortadan ikiye kesiniz. Üzerini bir buçak ucu ile çiziniz. Harci için; sarimsak hariç tüm malzemeleri bir kasede karistiriniz. Tavuklari harca bulayiniz ve buzdolabinda 1 saat dinlendiriniz. Zeytinyagini ve sarimsaklari bir tavada kizdiriniz. Marinatta beklettiginiz gögüs etlerinin her iki tarafini da kizmis olan sarimsakli zeytinyaginda pisirip , sicak olarak servis ediniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder