7 Nisan 2010 Çarşamba

POĞAÇA KESELERİ

Bu fikri sofra dergisinden almıştım.Ama hamurunu kendi bildiğim hamurdan yapmayı tercih ettim.:)Gerçekten çok şık ve çok cicili bicili oldular:)Tadıda hani mükemmeldi.

MALZEMELER:
2 Yumurta
1 Su bardağı sıvı yağ(Erimiş margarinde olur)
1 Su bardağı yoğurt
1 Paket kabartma tozu(Ben mahlepli olandan kullandım)
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı şeker
Bir tutam kırmızı biber ya da domates salçası
Aldığınca un

İÇİ İÇİN:
isterseniz peynirli isterseniz patatesli iç hazırlayabilirsiniz.Ben patatesli yapmıştım.
Üç patates
Bir soğan
Baharat
Patatesleri haşlayın.Birazda soğanla birlikte soteleyip arzu ettiğiniz baharatları ekleyin.

Bütün malzemeleri karıştırıp hamurumuzu yapıyoruz.Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıyoruz.Yuvarlak olarak avucumuz genişliğinde açıyoruz.Keselerin bağı içinde limon büyüklüğünde bir parçayı alalım unutmayalım onu:)



Harcımızı içine koyuyoruz ve kese olacak şekilde kenerlarından katlıyoruz.Diğer taraftan da hamurumuzdan daha önceden ayırdığımız limon büyüklüğündeki parçaya kırmızı biber ya da biraz salça ekleyip renginin kırmızımsı bişey olmasını sağlıyoruz.Onlardan da elimizle uzun şeritler yapıyoruz.Keselerimizin ağzına bağlıyoruz.Üzerine de yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişiriyoruz.








Ben fırında unutnuşum poaçaları çok kızarmışlar.Siz fazla kızarmadan rengi turuncu olunca çıkarabilirsiniz fırından.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder