7 Nisan 2010 Çarşamba

BAKLALI PİLAV
















Malzemeler
250 gr bakla içi
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı kuş üzümü
yarım demet dereotu
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 küp şeker
Yapılışı
İç baklaları limonlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kuş üzümlerini sıcak suda 10 dakika bekletin. Pirinçleri tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Yemeklik doğranmış soğanları sıvıyağda soteleyin. Yıkanmış süzülmüş pirinçleri katın. Kavrulan pirinçlere tuzu ve şekeri katın. Haşlanmış baklaları süzdüğünüz üzümleri ve karabiberini katın. Bir iki kez daha çevirin. 3 su bardağı sıcak suyu katın. Kısık ateşte pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra ince kıyılmış dereotunu katıp karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder