2 Nisan 2010 Cuma

BAL KABAKLI KEK VE LAHANA SALATASI



Eğer evde bir gün önce kalmış kabak tatlısı varsa değerlendirmenin en güzel yolu bu;) tadı enfesti;) illaki birgün önceden kalmasına gerek yok tabikiyle, özellikle bu kek içinde alınabilirde, pişirilebilirde;) biraz ordan biraz burdan derken bu kek çıktı ortaya;) tarif ise şöyle;

MALZEMELER
3 yumurta
yarım sb şeker
yarım sb üzüm pekmezi
yarım sb sıvı yağ
1 sb fındık içi
1sb kabak püresi
1 çk zencefil tozu
3 sb un
kabartma tozu

YAPILIŞI
Öncelikle yumurtalarla şekeri köpürtüp pekmezi, yağı, kabağı ( bir gün önceden şekerde bekletip kendi suyula pişirip püre haline getirilmiş şekilde) ve zencefili sırayla katıp bunları iyice karıştırıp ununu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırıp yağlanmış yada yağlı kağıdlı tepsiye döküp önceden ısıtılmış fırında 160 derecede üzeri kızarana kadar pişirip(kürdanla pişip pişmediğini anlayabiliriz) fırından çıkardıktan sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun......




Sıra geldi salatamıza, bu salata hem çok kolay hem de çok lezzetli;) lahanayı ince ince doğrayıp havuçlarıda rendeleyip biraz tuzla bunları karıştırıp sarımsaklı yoğurt ve mayonezlede iyice karıştırıp servis tabağımıza alıyoruz.
Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder