6 Nisan 2010 Salı

BAL KABAKLI PASTA


Bal kabaklı pasta

- 1 pk sade pandispanya, (vaktiniz varsa mutlaka kendiniz yapın)
- 1 poşet krem sade şanti ve 1 bardak süt (bir parmak az)
- 2 sb süt - 1 pk vanilyalı creme ole
- 1 kg balkabağı - 1.5 sb şeker
- 3 mandalina suyu

-Önce kabak ve şeker tencerede sulanmaya bırakılır (1 saat kadar yeterli)-pişirilir
-Pişen kabak blender veya çatalla pürüzsüz olacak şekilde ezilir.
-Diğer yandan krem şantinizi ve creme ole'nizi hazırlayıp dolapta soğutun.
-Soğumuş olan ŞANTİ VE KABAĞI sıkma poşetlerine alıp hazırlayın.
-Pasta tabanını mandalina suyu ile alt ve üst parçalarını ıslatın
-Alt tabana crem olenin hepsini yayın, üzerine diğer tabanı koyun,
-Koyduğunuz üst tabanın her tarafını kabakla kaplayıp,
-Sıkma poşetlerindeki şanti ve kabak püresiyle süslemeler yapınız.
AFİYET OLSUN

Zamanı iyi kullansakta, her zaman vaktimiz yeterli olmuyor.Bende dün böyle bir gün yaşadım.Fazla strese girmeden, hiç sevmesemde tadlarını, creme ole ve hazır pastaban kullanarak çaresizlikten kurtulmuş oldum.
Pandispanyanızı evde hazırlamanızı ve dondurucuda hazır bulundurmanızı tavsiye ederim. Daha önce vermiş olduğum pastacı kreması ise harika bir lezzet olarak bu tür pastalara çok yakışıyor.
Mevsim itibari ile bu güzel lezzeti mevsiminde tüketelim derim.
Hepinize sevgiler.. Güzelliklerrr.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder