6 Nisan 2010 Salı

ÇİKOLATA GANAJLI VİŞNELİ PASTA.
















ANNELER GÜNÜNDE, VALİDE SULTANIMA HAZIRLADIĞIM
İÇİ VİŞNE - ÇİKOLATALI GANAŞLI PASTA.

ÇİKOLATALI GANAJ İÇİN
225 gr sütlü kuvertür çikolata
1 küçük pk krema
kısık ateşteki kabınıza kremayı koyun
kaynama noktasına gelince altını kapatıp,doğranmış çikolataları içine atıp eritin.
iyice karıştırıp,soğutun, sonra buzdolabında 2- saat dinlendirin.
PANDİSPANYA
1 hazır paket (2-li)
pandispanyalarınızı yarım bardak az şekerli vişne suyu ile ıslatın, dinlenmeye bırakın
.
PASTACI KREMASI
3 yk.toz şeker,
1 yk (silme)un,
1 yk (silme) mısır nişastası,
2 yumurta sarısı,
1 sb.süt ( 1 parmak daha az )
1/2 tk.vanilya.

KREM ŞANTİ
1sb (soğuk) süt,
1 poşet şanti (önceden çırpılıp hazır olmalı)

damla çikolata ve vişne taneleri ( annemin dondurusundaki vişneleri kullandım )
YAPILIŞI
1- Önce ıslanmış pandispanyaya ,pastacı kremasına kattığımız krem şantiyi ekliyerek karıştırıyor ve bu karışımı sürüyoruz.
2- Üzerine bol çikolata ve vişne taneleri koyup, 2. katını kapatıyoruz.
3- çikolata duvarları için,pastanın çapı kadar dikdörtgen yağlı kağıdı kesiyoruz.
üzerine benmari usulü eritilmiş çikolatadan kaşıkla koyup ,spatula ile düzlüyoruz.
buzdolabında biraz dondurup, 2. katı sürüyoruz.Bu 2.kat yeterli aslında.daha kalın istersiniz 3. katıda sürüp hazırlarsınız.
4- 2 saat dinlenmiş donmuş olan ganaşımızı, biraz mikserle kıvama getirip, pandispanyanın her yanına yediriyoruz.
5- dolaptan aldığınız çikolata duvarları sertleşmiş olcaktır. Biraz oda ısına gelince hemen yumuşuyor. Yumuşadığı bu ilk noktada alıp dikkatlice pastanızın etrafına sarınız. dolapta yarım saat kadar bekletip, etrafına sardığıdınız çikolatalı yağlı kağıdı yavaşça !! sıyırınız.
6- dolapta ben vaktim vardı 4-5 saat dinlendirdim. En son beyaz çikolata kuvertürlerimi de benmari usulü ile eritip temizlediğim çileklere bulayarak pastanın üzerine dekor ettim ( valide sultanım fildişi çikolata pek severler :)
7- Zaman isteyen ve uzun zamana dayanan bir hazırlık istiyor. Deneyecek arkadaşlara not düşmek isterim.
8- Ayrıca çikolata duvarı olmadan da mükemmel bir görüntü elde etmek yine mümkün tabii.

NE ZAMAN, AMA NE ZAMAN BİR PASTA YAPAYIM DESEM NEDENDİRKİ BİR AKSİLİK OLUYOR VE ÇOK YAZIKKİ BU KURAL HİÇ BOZULMUYOR.
ÇİKOLATADAN DUVAR YAPMAK İSTEDİM, VAR SANDIĞIM ÇİKOLATAM BİTMİŞ :((( GANAJA KULLANINCA, GERİDE KALANLAR İSE ,SÜTLÜ KUVERTÜR YERİNE SADECE BOL MİKTARDA FİLDİŞİ KUVERTÜRLERİMMİŞ MEĞERSE !
KALAN MİNİK SÜTLÜ KUVERTÜRLE YAPINCADA ,İNCECİK OLDU !! OLUNCADA ERİME VE KIRILMA YAPTI TABİİ :(((

AMA EN GÜZEL YANI İSE ,BU OLUMSUZLUKLARI KİMSE FARKETMEDİ BİLE.
TEK DİLİM KALMADI ÇÜNKÜ :)) VALİDE SULTANIMDA GÜLÜMSEYE GÜLÜMSEYE PASTASINI KESTİ :)))
HEPİNİZE AFİYETLER OLSUN.
MUTLAKA DENEMELİSİNİZ.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder