8 Nisan 2010 Perşembe

Balkabağı Çorbası

BUGÜN BİZİM GÜNÜMÜZ MÜ?

Bugün bizim günümüz mü gerçekten? 365 günlük koca bir yıldan sadece bir gün mü bizim günümüz ?

Bugün sabah derse girip öğrencilerimin ders için gerekli materyalleri ben gelmeden önce hazırladıklarını görünce tarifsiz keyiflendim. Üstelik bir de benim, bir elin parmaklarından az kız öğrencilerimle bizim, kadınlar günümüzü kutlamaları çok hoşuma gitti. Sonra bölümde sadece bayanlara özel kutlama çok güzeldi..

Sonrası.... Akşama kadar bir dersten çıkıp diğerine girdim, öğrencilerime sınav sorusu hazırladım, tekrar derse girdim. Saat 7 gibi evin yolunu tuttum. Bir gün önceden hazırladığım yemeklere küçük ilaveler yaptım, masayı hazırladım.

Prensesin yarınki sınav stresini azaltmak için" sen yaparsın bir tanem, hadi benim güzel kızım " diyerek psikolog olmamama rağmen anne psikolojisi ile psikolojik destek verdim. Yemekten sonra acele bir duş alıp yine prensesin yanına matematik sendromundan az birazda olsa sıyrılması için lojistik destek:)) vermeye gittim. O yatınca da bilgisayarımın başına geçip balkabağı çorbası mı, kestane kabağı çorbası mı diye düşünerek tarif yazmaya çalışıyorum.

Aslında bu çorba tarifi ile ilgili neler yazmayı düşünmüştüm. Kabakları pazardan alırken satıcının "bunlar kestane kabağı balkabağından daha sert olur" dediğini , "pişerken lif lif olmaz çokta su salmaz" diye uyardığını, bununla ilgili google amcadan derlediğim bilgileri yazmayı düşünmüştüm. Ama bu saatten sonra bu kadar işten, yarın yine beni bekleyen yorucu tempoyu düşündükten sonra " bu kadar bile çok fazla yazmışım" dedim kendi kendime .

Gerçekten bugün bizim günümüz müydü, yoksa hergün aynı, bizim günümüz mü?

Gereken Malzemeler:
  • Yarım kg balkabağı ( veya kestane kabağı)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 4 su bardağı su
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal (istenirse)
  • 2 yemek kaşığı un
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Üzerine kıyılmış dereotu

Yapılışı:

  • Kabakları ve havucu küçük küpler halinde, soğanı yemeklik doğrayın.
  • Soğanı,havucu ve ince kıyılmış sarmısağı kavurun.
  • Üzerine kabakları ilave edip 5-6 dakika kavurduktan sonra su, zerdeçal ilave edip tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Yumuşayan sebzeleri blenderdan geçirin. Diğer tarafta unu bir kaç kaşık yağ ile hafifçe kavurun.
  • Sebzelerin üzerine hızlı bir şekilde karıştırarak ilave edin.
  • 5 dakika kadar kaynatın.
  • Ocaktan aldıktan sonra üzerini kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder