8 Nisan 2010 Perşembe

Pabucaki


"Türk Yemekleri" kitabından denediğim bir tarif. Oldukça değişik bir lezzet, yapılışı da kolay.

Malzemeler:
1 kg. patlıcan (Ben bostan patlıcanı kullandım)
2 adet soğan
150 gr. kaşar peyniri
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Toz kırmızı biber
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ ya da 50 gr. margarin
Yapılışı :
Patlıcanlar yıkanıp ortadan ikiye kesilir. Tuzlu kaynar suda iç kısımları kolayca çıkartılabilecek kıvama gelinceye kadar (6-7) dakika haşlanır. Bıçak yardımıyla içi oyularak çıkartılır. Çıkan parçalar ince kıyılır. Bir tavaya yemeklik doğranmış soğan ve sıvıyağ alınarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Patlıcan içleri de eklenip kavurmaya devam edilir. Tuz ve karabiberle tatlandırılıp, ocaktan alınır. Soğanlı karışım soğuyunca kaşar peyniri ve yumurtalar eklenip karıştırılır. Hazırlanan iç malzeme patlıcanların içlerine doldurulur. Üzerine kırmızı biber serpilir. 180-200 derece fırında 30 dakika kadar pişirilip, ılık servis yapılır.
Kitaptan bir not : Pabucaki kaşar peyniri yerine taze beyaz peynir ile de hazırlanabilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder