6 Nisan 2010 Salı

Balkabaklı Kek

Balkabaklı Kek

Balkabaklı kek'i TuzBiber dergisi için hazırlamıştım,çocuklar kekin içinde ne olduğunu fark etmeden keyifle yediler....
Denemek isteyenler için tarifim;

Malzemeler

- 2 büyük boy yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz içi
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı kabak püresi
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı:
1- Yumurta ve toz şekeri yumurtalar beyazlaşana kadar çırpın.İçine sıvıyağı ve yoğurdu ekleyip karıştırın.
2- Diğer taraftan 3-4 parça balkabağını bir su bardağı toz şekerle pişirin ve püre haline getirin.
3- Kek karışımının içine soğumuş balkabağı püresini de ilave edin.
4- Elenmiş unu,kabartma tozunu ve baharatları ekleyip mikserle malzemeler birbirine karışana kadar çırpın.
5- Silikon kek kalıbına karışımı boşaltın.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.

Afiyet Olsun.

Balkabaklı Kek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder