8 Nisan 2010 Perşembe

BALKABAKLI BÖREK















Malzemeler
Hamuru için
500 gr un
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar ılık su
içi için
yarım kilo rendelenmiş kabak
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Un,su ve tuz ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. 10 parçaya ayırın. Nemli bir bez altında 20 dakika dinlendirin. Hamurları oklava yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın. Yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine kabak,şeker ve sıvıyağ gezdirin. Hamurlar ve iç malzeme bitinceye kadar bu işleme devam edin. En üzerine kalan hamuru açıp kenarlarına doğru kapatın. Kalan sıvıyağı üzerine döküp kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder