8 Nisan 2010 Perşembe

PAZILI BURMALI BÖREK
















Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
açmak için nişasta
İçi için
1 demet pazı
1 çay bardağı pirinç
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
Üzerine
1 yumurta sarısı
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Hamuru için tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp 10 dakika dinlendirin. İçi için pazı ve pirinci ayrı ayrı haşlayın. Pazıyı sıkarak tamamen susuz kalmasını sağlayın. Kuru üzümleri sıcak suda ıslatın. Sıvıyağda soğanı kavurun. İçine pazıyı, haşlanmış süzülmüş pirinci ve kuru üzümleri ekleyin. Tuzunu ve pulbiberini katıp karıştırın. Hamurları nişastayla yufka inceliğinde açın. Açtığınız hamurları ikiye kesin. İç malzemeden koyup rulo yapın.















İki elinizle burarak hamuru büzdürün. Gül şekli verin. Diğer hamurlardada aynı işlemi tekrarlayıp kol böreği şekline getirin. Üzerine sicim gibi akıtarak sıvıyağ gezdirin. Yumurta sarısı sürüp 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder