5 Nisan 2010 Pazartesi

Bananen Kuchen / Muzlu Kek

Sizlerle paylaştığım bu harika kalıbım, taaaa uzaklardan milleri aşıp bana geldi..Gelirken yalnız gelmedi ve yanında bir de arkadaşını getirdi..Onu da sizlerle paylaşıp,güzelliğini sergileyeceğim..Yok böyle bir heyecan sanırım..Kalıp aşkı artık beni aşmaya başladı ve başka arkadaşlarıma da bu hastalık olarak inceden inceden bulaşmaya başladı..Sonucunu göreceğiz zamanla..)))

Muz ve Palmiye dekorlu kalıbımla gecenin bir yarısı yaptığım keki aşağıda sizlerle paylaşacağım..Yine tamamen doğaçlamadır..Fotoğrafları da gece çektiğim için çok net değil..Sonra yapacağım kekimi net olarak sizlerle paylaşırım inşallah..))Şimdi tarife geçeyim..!
Muzlu Pasta
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
100 gr tereyağ
1 çay bardağı süt
1/2 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
minicik tuz
3-4 damla limon aroması
1 tatlı kaşığı amber
1 çay bardağı ceviz kırığı
2 adet orta büyüklükte muz
1 tatlı kaşığı bal
1 yemek kaşığı file antep fıstığı
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Muzlu Pasta
Hazırlanışı
Yumurtalar,şeker,tuz,vanilya ve limon kabuğu rendesi 2-3 dk çırpılır.

Yağ eklenip çırpılır.

Süt,amber ve limon esansı eklenip çırpılır.

Cevizler eklenip çırpılır.

Son olarak elenmiş un ve kabartma tozu eklenip çırpılır.

Hamurun yarısı yağlanmış kalıba dökülür.

Muzlar soyulup uzunmasına ikiye ayrılır.

İçine bal sürülüp, fıstık serpiştirilip diğer yarısı üzerine konulur.

Diğer muza da aynı işlem yapılıp uzunlamasına hamurun üzerine ikiside yerleştirilir.

Kalan hamur muzların üzerine dökülür.
Muzlu Pasta
Isınmış fırında 175 c de yaklaşık 45 pişirilir.

Pişip pişmediği kürdanla kontrol edilir.

Piştikten sonra 10-15 dk sonra kalıptan çıkartılır.
Kalıp
Soğuduktan sonra dilimlenip servis edilir.

Afiyetler olsun..
Kalıp
Not:Kalıbım Nordic ware'dir arkadaşlar..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder